Datalatu Oy – Suomen suurimpien tilapäisten ICT ratkaisuiden toimittaja

10.6.2019 Mikko Paalasmaa

Datalatun osaamiseen kuuluu ohjelmistotuotanto, ylläpitopalvelut, palvelinratkaisut sekä atk-tukipalvelut.

Heidän erikoisosaamistaan on myös tapahtumien järjestelyn tilapäisen ICT-infran rakentaminen.

Lahden hiihdon MM kisat 2017 – edelläkävijä monella tapaa

Lahden MM kisoissa 2017 toteutettiin suomen suurin tilapäisen ICT:n ratkaisu. Tapahtumaan osallistui yli 270000 katsojaa ja niistä 95% oli erittäin tyytyväisiä kisan toteutuksesta.  Kaksi vuotta ennen kisaa Lahti Events Oy, kisojen vastaava tuotantoyhtiö, etsi toimittajaa. Toimittajiksi valittiin Datalatu Oy ja Rsult (Pro Cio Oy), joka toimi organisaatiossa CIO:n roolissa, Datalatu vastasi puolestaan käytännön toteutuksesta. Suuren urheilujuhlan hengessä ja Suomi 100 vuotta teemalla päädyttiin innovatiiviseen ratkaisuun, jossa kisojen rakentamiseeesa mahdollistettiin Lahden alueen opiskelijoille teoria- ja työharjoittelu. Opiskelijat tekivät verkon suunnittelua, rakentamisen ja purun osana opinnäytetyötään.

Koodausta ja tietotekniikka työtä Dataladulta

Vuosien saatossa Datalatu on myös toimittanut ProCion asiakkaille ohjelmia. Vahvoilla koodausosaamisillaan Datalatu pystyy vastaamaan myös vaikeimpiin toteutuksiin. Tuorein yhteinen hanke on stadionsäätiön ja sen tietoliikenteen ratkaisujen rakentaminen.

Työnjako yhteistyössämme

Yhteistyömme työnjako on hioutunut niin, että liiketoimintamalleihin ja ICT johtamiseen liittyvät asiakashaasteet taklataan Rsultin voimin ja Datalatu ratkoo tekniset haasteet.